ASTAKSANTIN – Anti-age 21. STOLJEĆA

ASTAKSANTIN – Anti-age 21. STOLJEĆA

02-04-2021

Nerijetko možemo čuti kako su koža, kosa i nokti ogledalo našega zdravlja. Istovremeno, svjesni smo činjenice da nezdrave životne navike, stres, štetni utjecaji iz okoline, zagađenja i zračenja utječu na naš najveći organ – kožu.

Jednako tako, pravilna prehrana i svakodnevna njega, pridonose zdravlju i ljepoti kože te njenoj sposobnosti zaštite od negativnih utjecaja iz okoline, a samim time i usporavaju pojavu (prvih) znakova starenja.

S vama bismo podijelili učinkovite savjete kako postići te uspješno održati besprijekorno zdravlje i ljepotu kože te koje sve prednosti za organizam donosi sve poznatiji “superkarotenoid” astaksantin.

ANTIOKISANSI I SLOBODNI RADIKALI

Antioksidansi su molekule koje nalazimo u najvećim koncentracijama u voću i povrću, a sudjeluju u „čišćenju“ našega tijela od slobodnih radikala.

Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu nanijeti veliku štetu zdravim stanicama, a u tijelu nastaju uslijed samog metabolizma, ali njihovo stvaranje može biti dodatno potaknuto okolišnim čimbenicima poput stresa, kemijskih spojeva, toksina iz hrane, pesticida, smoga, sunčevih zraka te nepravilnih životnih navika.

Zato je bitno svakodnevno unositi dovoljne količine antioksidansa u organizam, a ponekad je to prehranom nemoguće u potpunosti ostvariti – zato u pomoć dolaze sigurni i efikasni sastojci dostupni u Almagea liniji dodataka prehrani.

“KRALJ KAROTENOIDA” - PRIRODNI ASTAKSANTIN

U velikoj skupini prirodnih zaštitnika kože od štetnog UV zračenja ističu se karotenoidi, poput luteina i jednog od najjačih antioksidansa na svijetu - astaksantina.

Karotenoidi su molekule koje u prirodi nastaju u biljkama i mikroalgama te im daju karakterističnu crvenkastu/žutu/narančastu boju.

Zbog svoje karakteristične, intenzivne crvene boje astaksantin je zaslužan za atraktivnu boju rakova, lososa i flaminga. Najbolji prirodni izvor astaksantina je mikroalga Haematococcus pluvialis.

Ovaj “superkarotenoid” ima izuzetno snažno djelovanje u borbi protiv slobodnih radikala kojima je naša koža svakodnevno izložena. Iako je kemijski vrlo sličan beta-karotenu, vrlo male razlike u strukturi čine velike razlike ovih dvaju spojeva u kemijskim svojstvima i antioksidacijskom kapacitetu.

Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 11 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E.

OKSIDACIJSKI STRES i VAŽNA ULOGA ANTIOKSIDANSA

Uloga astaksantina dobro je poznata kod oksidacijskog stresa - stanja do kojega dolazi kada je u tijelu veća koncentracija slobodnih radikala nego antioksidansa. Slobodni radikali, nastali u prevelikoj koncentraciji, uzročnici su (ubrzanog) procesa starenja.

U konačnici, ako je naše tijelo njima intenzivno i dugo izloženo, mogu biti čimbenik razvoja karcinomakardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i brojnih drugih upalnih stanja u organizmu.

SVE ULOGE ASTAKSANTINA

Istraživanja su tako pokazala antikarcinogeno djelovanje astaksantina, kao i njegov blagotvoran učinak kod zaštite očiju te bolesti srca i krvnih žila.

Najčešće se preporuča upotreba astaksantina u proljetnim i ljetnim mjesecima kada je koža više izložena sunčevom zračenju, a time i onim štetnim dijelovima UV spektra koji pogoduju nastanku slobodnih radikala i oštećenju kože.

Istraživanja novijih datuma sve više upućuju na povoljan učinak astaksantina na imunološki sustav.

Astaksantin ima sposobnost modulacije imunološkog odgovora, čime smanjuje simptome i razvoj alergija, potiče nastanak T i B limfocita te NK stanica koje su bitne za obranu organizma od patogena (virusa, bakterija, gljivica) i bolesti.

Istraživanja ukazuju na smanjenje razine oksidacijskog oštećenja na DNK te C-reaktivnog proteina (oznaka “CRP” u krvnim nalazima). CRP služi kao pokazatelj upalnog stanja u organizmu.

Iz svih navedenih razloga astaksantin ima dokazanu ulogu jačanja i stabilizacije imunološkog sustava što je od izuzetne važnosti za svakodnevno normalno funkcioniranje cijelog organizma.

KAKO DA SUNCE BUDE PRIJATELJ TVOJOJ KOŽI?

Dodatak prehrani Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži sastojke sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem koji štite stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala.

U samo jednoj kapsuli nalazi se moćna kombinaciji antioksidansa: prirodni astaksantin (6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein koji sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma.

Prednost ovog dodatka prehrani nove generacije jest sinergijski učinak aktivnih tvari s antioksidacijskim djelovanjem. SUNLOVE SKIN+ saveznik zaštite od štetnog djelovanja slobodnih radikala tijekom cijele godine i postao je neizbježan dio naših rituala zdravlja i ljepote.

Link na proizvod:

almagea_sunlove_skin_plus