Uvjeti korištenja

Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici www.apoteka.hr posjetitelj pristaje na uvijete korištenja.

Web stranica www.apoteka.hr i pripadajuća internet ljekarna (web ljekarna, online ljekarna) u vlasništvu su Zdravstvene ustanove Ljekarne Lukačin. Zdravstvena ustanova Ljekarne Lukačin je dalje u uvjetima korištenja Prodavatelj, a korisnik stranica www.apoteka.hr je Kupac.

Narudžbe u web trgovini Ljekarne Lukačin mogu napraviti samo punoljetne osobe.

Odricanje od odgovornosti:
Web stranica www.apoteka.hr nije zamjena za liječnički pregled niti ljekarničke konzultacije. Informacije na stranici www.apoteka.hr ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome dogovorite liječnički pregled kod Vašeg liječnika. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom. Ukoliko ste trudni ili dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom.

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.apoteka.hr vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Ljekarni Lukačin niti www.apoteka.hr i Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj na tim starnicama niti se na njih ne odnose ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem web stranice www.apoteka.hr smatra se da ste suglasni da www.apoteka.hr niti Zdravstvena ustanova Ljekarne Lukačin neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.apoteka.hr ili odabirom preparata iz internet ljekarne.

Informacije o proizvodima:
Informacije o proizvodima ponuđenim na www.apoteka.hr su preuzete s deklaracija pojedinog proizvoda, unutarnjih uputa proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredio proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Fotografije su preuzete od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo pogreške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda. Zdravstvena ustanova Ljekarne Lukačin zadržava pravo izmjene informacija (uključujući cijene artikala i akcijske ponude) na stranicama bez prethodne najave.

Informacije o popustima:

Aktivacija novih popusta i akcija kreće u 00:30 tekućeg dana.

Prije kupovine proizvoda, osobito dermokozmetike, medicinskih proizvoda i dodataka prehrani, preporučamo Vam da se savjetujete s ljekarnikom. Savjetovati se možete telefonski u radnom vremenu ljekarne (pon-pet 7-20 h, sub 8-15 h) na 01/4574-600.

Mišljenja izražena u recenziji proizvoda su mišljenja korisnika www.apoteka.hr i ne moraju se podudarati s mišljenjima zaposlenika Zdravstvene ustanove Ljekarne Lukačin.

Prema važećem zakonu, u Hrvatskoj se putem interneta ne smiju prodavati lijekovi. Zdravstvena ustanova Ljekarne Lukačin je prijavila prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode: www.halmed.hr, Ksaverska cesta 4, 10000 Zagreb.

Sve cijene su izražene u EUR i HRK. PDV je uključen u cijenu.

Jamstvo i servisni uvjeti:
Ukoliko određeni artikal ima jamstvo ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo s predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Reklamacije:
Kupac ima pravo u roku 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda, prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72., stavak 1, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu. Kupac o svom naumu raskidanja ugovora nas treba pismeno obavijestiti i na našu adresu, o svom trošku prema članku 77, stavku 3 Zakona o zaštiti potrošača vratiti nam proizvod koji je u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja. U roku 14 dana od primitka proizvoda, Ljekarne Lukačin će Kupcu vratiti novac uplačen za proizvod na račun Kupca.

Podnošenje prigovora
Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte na info@ljekarne-lukacin.hr ; ili u poslovnim prostorijama/trgovinama Prodavatelja na adresi Markuševečka cesta 185, Zagreb. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.

Podaci potrebni za podnošenje prigovora:

– poštom – na adresu: Markuševečka cesta 185, Zagreb.

Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Sporovi vezani uz online kupovinu u EU mogu se rješavati i putem ODR (Online Dispute Resolution) platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

Kodovi za popust:

Kod realizacije kupona može se upotrijebiti jedan kod za popust. Kuponi su za jednokratnu upotrebu, a popusti se ne zbrajaju.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Lukačin

Markuševečka cesta 185, 10000 Zagreb

tel. +385 (1) 457 46 00

fax. +385 (1) 457 50 32

info@ljekarne-lukacin.hr

OIB:98986410590