Blog

07.03.22

Sezonsko ispadanje kose – mit ili istina?

sezonsko_ispadanje_kose

Mnogi ljudi počinju primjećivati ​​značajan gubitak kose u kasnu jesen, osobito u listopadu i studenom, zbog čega vjeruju da bi gubitak kose mogao biti sezonski.

Otprilike u ovo doba godine mnogi muškarci i žene - žene posebno - postaju svjesni da se tijekom pranja ili češljanja gubi više kose nego inače. Nakon pomne analize švedski su znanstvenici potvrdili da je gubitak kose doista sezonski.

pročitaj više

08.11.21

Mali priručnik za suvremenog muškarca

Mali priručnik za suvremenog muškarca

Zdrave životne navike i način života od esencijalne su važnosti za održavanje dobrog tjelesnog i mentalnog zdravlja. Svakodnevni emocionalni, tjelesni i poslovni stres kojem smo izloženi ima ogroman utjecaj na naš imunitet i cjelokupno zdravlje.

Posljednjih godina studeni se obilježava puštanjem muških brkova, a time se povećava svijest o raku prostate, te o zdravlju muškaraca općenito.

Muškarci često ne pridaju toliko važnosti brizi o sebi i svojem zdravlju pa se kao posljedica javljaju kronični umor, pad imuniteta, ukratko - negativni utjecaj na cjelokupno zdravlje.

Zato smo pripremili mali priručnik sa (testiranim) savjetima koji će svakom suvremenom muškarcu pomoći da očuva imunitet te održi zdravlje i vitalnost tijekom cijele godine.

pročitaj više

02.04.21

ASTAKSANTIN – Anti-age 21. STOLJEĆA

almagea_sunlove_skin_plus

Dodatak prehrani Almagea® SUNLOVE SKIN+ sadrži sastojke sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem koji štite stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. U samo jednoj kapsuli nalazi se moćna kombinaciji antioksidansa: prirodni astaksantin (6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein koji sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma.

pročitaj više

27.01.21

Kurkumin i vitamin D - partneri u eri pandemije COVID-19

kurkumin

Boriti se protiv novonastalih virusa uvijek je golem izazov, kako za cijelu znanstvenu zajednicu, koja nastoji što prije razumjeti mehanizam kojim ovaj virus uzrokuje komplikacije, tako i za naš vlastiti imunološki sustav koji se mora suočiti s njime. Osim onih epidemioloških, dodatne mjere koje možemo provoditi kako bismo suzbili simptome COVID-19 bolesti su davanje potpore vlastitom imunitetu, u prvom redu brigom za sebe kroz pravilnu prehranu, odmor i unos vitamina, minerala i prirodnih spojeva koji su u službi zdravlja.

pročitaj više

09.01.21

Zdrava i njegovana koža ispod zaštitne maske

zastitna-maska

Stanje i izgled kože odraz je onog što se događa u tijelu. Koža je naš najveći organ te nikako ne bismo smjeli zanemariti signale koje nam često šalje (akne, alergijske reakcije, suha koža…).

pročitaj više

24.10.20

Kako ojačati imunitet i reći STOP Covid-u?!

     

kako-ojacati-imunitet-i-reci-STOP-Covid-u

Covid 19 zarazna je bolest čije širenje se sprečava izbjegavanjem zaraženih osoba i pridržavanjem epidemioloških mjera. Održavanje zdravog imunološkog sustava je ključno kod prevencije infekcija i bolesti. Odabir zdravih životnih navika važno je za jačanje imunološkog sustava.

pročitaj više

16.10.20

Vitamin C u dermatologiji - Kako prepoznati dobar proizvod s vitaminom C i da li je namijenjen Vama?

vitamin-c-proizvodi-za-kozu-krema-serum

Vitamin C, također poznati kao askorbinska kiselina jedan je od najpopularnijih komponenata seruma, tonika i krema za njegu lica današnjice.

pročitaj više