Zdrava i njegovana koža ispod zaštitne maske

Zdrava i njegovana koža ispod zaštitne maske

09-01-2021

Njegovana i lijepa koža želja je svake žene, a i muškarca.

Stanje i izgled kože odraz je onog što se događa u tijelu. Koža je naš najveći organ te nikako ne bismo smjeli zanemariti signale koje nam često šalje (akne, alergijske reakcije, suha koža…).

Obaveza nošenja zaštitnih maski također uzrokuje znojenje te iritaciju kože što može rezultirati upalama i infekcijama kože.

Savjetujemo Vam da lice prije stavljanja maske očistite nježnim sredstvom za čišćenje lica koje u svom sastavu nema kiseline ili retinoide.

Na taj način ćete najlakše ukloniti naslage masnoće i mrtve stanice s površine kože te spriječiti potencijalnu upalu akni i začepljivanje pora.

Sljedeći korak je hidratacija. Nanesite na kožu kvalitetnu hidratantnu kremu 15-20 minuta prije stavljanja maske. Krema će stvoriti zaštitnu barijeru između maske i vašeg lica te smanjiti štetno trenje maske.

Nakon skidanja maske potrebno je ponovno temeljno očistiti i nahraniti kožu. Koristite bogatu hidratantnu kremu koja sadrži protuupalne (niacinamid, kurkuma i azelaična kiselina) sastojke.

Pomoći će Vam da lakše zaliječite oštećenu kožu i riješite se iritacija koje je zaštitna maska uzrokovala.

O koži se brinemo pažljivim odabirom kozmetike, ali je od velike važnosti i briga “iznutra” (pravilna prehrana, dovoljno sna, minimalna izloženost stresu..).

Beauty dijeta nije neka čarobna kombinacija namirnica i obroka. Zapravo je vrlo jednostavno. Važno je pridržavati se pravilne, uravnotežene prehrane te unositi dovoljno tekućine.

U borbi protiv nesavršenosti kože neophodni su vitamini A, B, C, D i E, te minerali cink, bakar, ali isto tako i polinezasićene masne kiseline.

Raznolikom prehranom navedene tvari bismo svakodnevno trebali unositi u naš organizam.

Zbog užurbanog načina života zanemarujemo postulate pravilne i uravnotežene prehrane te se u tom slučaju preporučuje korištenje dodataka prehrani. Mnogi sastojci iz prirode aktivne su tvari raznih kozmetičkih sredstava na policama naše ljekarne.

Maslinovo ulje se koristi u kuhinji, ali i za njegu tijela. Ono ubrzava

metabolizam, regulira rad probavnog sustava, ukanja slobodne radikale…Eksternom primjenom hidratizira kožu, djeluje umirujuče na iritacije iu oštećenja kože, ali I rast kose.

Kurkuma je aromatični začin koji djeluje baktericidno te ima snažno antioksidacijsko djelovanje. To znači da neutraliztira slobodne radikale koji ubrzavaju process starenja pa tako djeluje na očuvanje mladolikog I svježeg izgleda kože.

Zeleni čaj nije samo ukusan napitak, već sadrži mnoštvo polifenola koji sudjeluju u borbi protiv slobodnih radikala. Djeluje protuupalno, umirujuće i hidratizirajuće.

Med je ukusna namirnica poznata od davnina, a ima antiseptičko i antibiotsko djelovanje. Djeluje blagotvorno na imunološki sustava. Često se koristi kao aktivni sastojak kozmetike, jer vlaži, čisti, obnavlja i zaglađuje kožu.

Svježi krastavac je izvrstan izvor vitamina i minerala. Koristi se u raznim salatama ili napitcima, a direktnom primjenom na kožu ima osvježavajuća svojstva te sužava pore. Kamilica se nalazi u smočnici gotovo svakog

doma. Čaj od kamilice djeluje blagotvorno na probavu, nesanicu, kožu I kosu.. Lokalnom upotrebom kamilica može djelovati na ekceme i upalne procese na koži.

Medicus curat, natura sanat.

Liječnik pomaže, priroda liječi.

Naše preporuke: