Recenzija A313 kreme - Zašto toliki hype?

Recenzija A313 kreme - Zašto toliki hype?

23-10-2023

Odlučili smo provjeriti zašto se ove godine stvorio ogromni “hype” oko francuske A313 kreme. Veliki broj ljudi uvrstio je upravo ovu kremu u svoju dnevnu rutinu njege kože. 

Svi pričaju o njenoj sposobnosti u održavanju kože mladenačkom i hidratiziranom.

U nastavku teksta možete otkriti što se sve krije iza popularnosti ove kreme koju je stekla preko noći.

Postotak retinola

Retinol je vrlo snažan sastojak i oblik vitamina A koji potiče proizvodnju kolagena u tijelu i pomaže u obnavljanju stanica kože. Postotak od 0,12% retinol estera (vitamin A) nalazi se unutar pakiranja A313 kreme. 

Sprječava začepljenje pora, a osim toga retinol je uspješan u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja i protiv akni

Sastav A313 kreme zaokružen je s retinolom i makrogolom. Makrogol (Macrogol) je zaslužan za uspješno upijanje kreme u slojeve kože. Dok se retinol smatra svetim gralom kad su u pitanju Anti-age proizvodi.

Također, makrogol sprječava transepidermalno isparavanje (fiziološki proces koji se odvija u slojevima naše kože). Ova patentirana formula ključan je razlog visoke učinkovitosti i djelotvornosti kreme.

 
a313-kako-se-koristi

 

Ima jedna stvar u kojoj je ova krema gotovo pa savršena, a to je zadržavanje optimalne hidratacije kože pri čemu je koža iznimno meka na dodir.

Masne je teksture i bez mirisa, a ako se redovito koristi može djelovati protiv bora i nepravilnosti na koži lica.

Kako se koristi A313 krema?

A313 Pommade (pommade = mast) krema se koristi najčešće noću zbog toga što može povećati osjetljivost kože na sunčevu svjetlost. Osim na lice, krema se može nanijeti na vrat, prsa i leđa. Primijenite ju na svoju kožu u 3 jednostavna koraka:

  1. Za pripremu, kožu je potrebno dobro očistiti od šminke, pudera i svih nečistoća. Krema se nanosi na suhu kožu
  2. A313 krema za lice nanosi se u malim količinama na kožu, dovoljna je mala točkica kako bi se krema ravnomjerno nanijela na kožu. 
  3. Zatim se ostavi da djeluje najmanje sat vremena. 

 

a313-nuspojave

 

Na površini kože stvorit će se tanki svilenkasti sloj. Ovakav tanki sloj privlači vodu na površinu kože i stvara zaštitnu barijeru prema van. 

Može se koristiti svakodnevno, a značajnije promjene možete osjetiti već nakon 7 dana korištenja proizvoda. 

Nakon nanošenja A313 kreme možete osjetiti lagano peckanje, a moguće je i da ništa ne osjetite.

Kako djeluje A313 krema?

Ova francuska A313 Pommade krema s retinolom:

  • Smanjuje pojavu bubuljica i prištića
  • Pojačava proizvodnju kolagena
  • Pomaže smanjiti hiperpigmentacijske mrlje
  • Briše bore i zaglađuje kožu
  • Poboljšava teksturu kože
  • Pogodna je za osjetljivu kožu

Budući da je potreban period privikavanja kože na retinol, preporučujemo koristiti A313 kremu 2 puta tjedno. Ovisno o vašem tipu kože i njenoj reakciji, postupno možete povećavati frekventnost upotrebe. Dopustite svojoj koži dovoljno vremena da se prilagodi.

Ako imate osjetljivu kožu, probajte s nanošenjem malo hidratantne kreme prije korištenja A313. Kada je koža potpuno suha, možete primijeniti kremu s retinolom.

Iskustva

Uglavnom, velika većina recenzija A313 kreme je pozitivna! Proizvod je primjeren za korištenje tijekom cijele godine, čak i ljeti. Naravno uz korištenje kreme sa zaštitnim SPF faktorom.

 

a313-krema-recenzija-apoteka

Nuspojave

Imajte na umu da se ne preporučuje korištenje retinola u isto vrijeme sa sastojcima poput BHA (beta-hidroksi kiselina) i AHA (alfa-hidroksi kiselina). AHA i BHA su kemijski pilinzi koji blago ljušte kožu. Moguće nuspojave su povećana osjetljivost kože i iritacija kože.

Dodavanjem drugih anti-age sastojaka i ostalih proizvoda s retinolom nećete postići željeni učinak. Primjerice, vitamin C i retinol u kombinaciji potencijalno mogu uzrokovati nelagodu i iritacije na koži.

Ako imate alergiju na neki od sastojaka ne preporučujemo koristiti proizvod. Isto tako trudnice bi se prije korištenja kreme treble posavjetovati sa svojim obiteljskim liječnikom.

Gdje kupiti?

a313-krema-gdje-kupiti

 

Cijena proizvoda je 28,00 EUR, A313 kremu možete pronaći u našoj apoteka.hr web trgovini. Za iznos narudžbe iznad 50,00 EUR dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Nakon što ste prvi put navečer primijenili A313 kremu, ujutro obavezno provjerite ima li određenih promjena na koži. Javite nam je li i vaša koža glatka i sjajna!